23948sdkhjf

Første skridt mod fælles national uddannelse for præhospitale akutlæger

Rygende bilvrag, krøllede motorcykler og udklædte medicinstuderende skal gøre de præhospitale akutlæger i Danmark endnu bedre til at tage sig af tilskadekomne og akut syge patienter.
Præhospital og Akut Udvalget under Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin (DASAIM) har i samarbejde med Dansk Institut for Medicinsk Simulation taget de første skridt mod at udvikle en fælles national uddannelse for akutlægerne, der arbejder præhospitalt i Danmark.

Uddannelsen retter sig mod speciallæger i anæstesiologi med funktion som akutlæge, der rykker ud til livstruende sygdom og tilskadekomst.

Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden har haft et mål om at udvikle et standardiseret uddannelseskoncept for speciallæger på dette akutte område:

"Der er lagt mange faglige og pædagogiske kræfter i dette pilotkursus og kurset skal danne grundlag for en fælles national uddannelse for akutlæger, der arbejder præ-hospitalt", fortæller enhedschef for præhospital akutmedicin", Peter Berlac.

Simulationsbaseret træning

Uddannelse omfatter både uddannelse i kliniske kompetencer, ikke-tekniske færdig-heder, samt organisation og ledelse i relation til det præhospitale område. Underviser-ne er hentet fra hele landet. Undervisningen indeholder teoretisk gennemgang, diskussioner, workshops, øvelser og masser af simulationer af de specielle udfordringer, der ligger i akut håndtering af tilskadekomne og akut syge borgere. Simulationerne foregår i realistiske miljøer, der afspejler akutlægernes til tider udfordrende arbejdsmiljø.

"I simulationsbaseret træning kombineres viden og handling. Lægerne, der har været igennem simulationsbaseret træning, er bedre og hurtigere til at træffe de rette beslut-ninger i virkelige kritiske situationer", forklarer Anne Lippert, viceinstitutleder på Dansk Institut for Medicinsk Simulation.

Uddannelsen går i dag i luften første gang.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11