23948sdkhjf

FOA: Lockouten parkerer 500 sosu-elever

Debatindlæg af forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.
500 social- og sundhedshjælperelever og social- og sundhedsassistentelever kan ikke få deres eksamen på grund af Finansministerens lockout. Det har betydet, at kommunerne nu i en række tilfælde har sendt eleverne tilbage i praktikforløb, hvor lønnen under det halve af, hvad de skal have som uddannede.

En lang række af eleverne har, som det er kutyme i social- og sundhedssektoren, allerede skaffet sig job, mens de har gået på uddannelsen.

Det er slet ikke i orden, at man ryger tilbage i praktik. Kommunerne sparer hundredvis af millioner på deres lockout af lærere, og så skal vi se en usympatisk kassetænkning for at smyge sig uden om meget beskedne udgifter ved at ansætte de unge midlertidigt indtil de har fået deres eksamen.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini garanterede ved konfliktens ikrafttrædelse, at ingen kom i klemme med deres eksamen.

Nu må ministeren og KL omgående løse dette problem. Der må gives et pålæg til hver enkelt kommune om at opføre sig ordentligt og anstændigt. For de elever, der har et job, bør man suspendere uddannelsesaftalen midlertidigt – og så ansætte eleverne på normal overenskomstmæssig løn. Og for de elever, der ikke har job, må man forlænge elevkontrakten, og sende de unge hjem på elevløn," siger Dennis Kristensen, der ikke kan se begrundelser for, hvorfor de unge skal tage dele af uddannelsen, for eksempel praktikken, to gange.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11