23948sdkhjf

Mooncars i stedet for dukker

SFO Byskolen certificeres som Idræts-SFO af DGI.
I samarbejde med DGI har SFO Byskolen det sidste år arbejdet på at få mere idræt ind i hverdagen, og personalet har taget personlige kursusforløb i, hvordan idræt bliver en del af den pædagogiske praksis.

Det har været en god og lærerig proces, som Dorthe Juul Nielsen takker sine medarbejdere for.

- Jeg er både imponeret og taknemmelig for, hvor helhjertet alle er gået ind i det her projekt. Personalet fortjener et kæmpe skulderklap for deres flotte arbejde med at få brugt deres nye viden i praksis her i institutionen. Jeg ser samtidig gode muligheder for, at vi i fremtiden også kan byde ind med vores kompetencer uden for institutionens rammer for eksempel ved motionsdage, siger hun.

Hjul under borde og stole

En Idræts-SFO er en SFO, hvor idræt, leg og bevægelse er en naturlig del af institutionens hverdag. Det har SFO Byskolen blandt andet arbejdet på ved at indføre "Dagens leg" og ved at lave tre måneders planer for kommende aktiviteter.

Overgangen til Idræts-SFO har haft stor indflydelse på institutionens indretning. I stedet for dukker er der købt flere mooncars, og de almindelige møbler er udskiftet, så der nu er hjul under borde og stole. På den måde er det hurtigt at flytte dem, når der skal være plads til fysisk leg. Bortset fra en Wii, der bruges til at danse og bevæge sig til, er det desuden slut med elektronisk legetøj i SFO’en.

Mere aktive resten af livet

Folkesundhedskonsulent Susanne Nicolaisen har været med i den proces, der har ført til certificeringen, og hun er glad for, at Lolland Kommune nu har fået sin første DGI certificerede SFO:

- Som Idræts-SFO er SFO Byskolen med til at give børnene gode motionsvaner og mulighed for at opleve glæden ved at bevæge sig. Jeg håber og tror på, at det er med til at påvirke børnenes hverdag uden for institutionen, så de bliver mere aktive, også resten af livet, siger Susanne Nicolaisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062