23948sdkhjf

Midlertidig redningskrans til varmtvandsbassiner

Debatindlæg af direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.
Varmtvandsbassinerne på sygehusene i Køge, Holbæk, Nykøbing F. og Roskilde er nu tættere på at overleve. Det står klart, efter at Forretningsudvalget i Region Sjælland mandag besluttede at indstille til Regionsrådet, at de fire bassiner ikke skal nedlægges.

Forretningsudvalgets afgørelse er rigtig god for de mange brugere med handicap og kronisk sygdom. Og den viser, at det kan betale sig at kæmpe for sin sag.

Det er godt et år siden, at lukningen af varmtvandsbassinerne blev fremlagt som en ren administrativ beslutning. Men sagen blev politisk, og bassinerne overlevede i første omgang. Siden har argumenterne bølget frem og tilbage. Gigtforeningen har blandt andet arrangeret borgermøde, skrevet læserbreve, bidraget til den offentlige debat såvel lokalt som regionalt, og haft tæt kontakt med flere af Regionsrådets politikere.

I Gigtforeningen har vi lagt vægt på, at politikerne i Region Sjælland fik mulighed for at træffe deres beslutning på et langt mere oplyst grundlag end det, de oprindeligt fik fremlagt af deres egen administration. Først og fremmest ved politikerne nu, at der er rigtig mange, der bruger bassinerne – langt flere end de fik oplyst i første omgang. Og politikerne ved nu, at der ikke findes et alternativ til det varme vand.

Forretningsudvalgets afgørelse er desuden væsentlig for nærdemokratiet.

Politikere i Forretningsudvalget har demonstreret, at de lytter til stærke argumenter fra både borgere og foreninger, og at de tager nærdemokratiet alvorligt. Det fortjener stor ros.

Varmtvandsbassinernes endelige skæbne skal nu afgøres af Regionsrådet. I Gigtforeningen forventer vi naturligvis, at de gode argumenter har samme vægt her som i Forretningsudvalget, og at nærdemokratiet viser samme styrke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094