23948sdkhjf

Falck etablerer og driver regionsklinikker

1. september åbner Region Nordjylland 2 regionsklinikker i Thy – én i Hurup og én i Thisted.
Region Nordjylland løser lægedækningen i Thy ved at indgå en 2-årig aftale med Falck Healthcare om etablering af 2 regionsklinikker. En regionsklinik placeret i Hurup erstatter et praksiskompagniskab i Koldby, og en regionsklinik placeret i Thisted erstatter en solopraksis i Hanstholm. Tilsammen har de to praksis haft 4.469 patienter tilknyttet.

Regionsklinikkerne oprettes, da det ikke har været muligt for Praktiserende Lægers Organisation og Region Nordjylland at finde interesserede læger til at overtage de 2 nuværende praksis.

"De to regionsklinikker sikrer, at borgerne i Thy har fuld adgang til lægehjælp. Mit førstevalg var, at læger på almindelig vis overtog praksis, men når det ikke har kunnet lade sig gøre, så har vi fundet en løsning, hvor vi i samarbejde med Falck Healthcare skaber et tilbud til patienterne af høj kvalitet. Falck er kendt for på deres kerneområde at levere et godt produkt", siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

"Løsningen med regionsklinikker hænger ikke sammen med forårets lægekonflikt for overvejelserne har stået på længe, men i forhold til den debat, der har været om fremtiden for almen praksis og udfordringerne i yderområder, så er denne løsning et godt eksempel på, hvordan vi kan sikre borgerne lægehjælp, den er økonomisk fornuftig og samtidig sikrer vi udvikling af almen praksis, siger Ulla Astman.

Økonomisk svarer samarbejdsaftalen med Falck Healthcare til driften af en almindelig praksis, og løsningen er heller ikke dyrere, end hvis regionen selv havde valgt at drive klinikken.

Høje ambitioner

Region Nordjylland stiller bygning og telefon til rådighed, men resten af etableringen af lægehusene og driften vil Falck Healthcare stå for.

Falck driver i forvejen 120 mindre Sundhedscentre i Danmark med forskellige behandlingsformer og glæder sig til opgaven:

"I regionsklinikkerne vil Falck Healthcares læger og sygeplejersker give patienterne en let adgang til lægekonsultation af høj kvalitet. Samtidig tilbyder vi borgerne hjælp til at finde de bedste løsninger og blive guidet gennem sundhedsvæsenet, hvis patienten eksempelvis er henvist til speciallæge og behandlingsforløb. Falck har hjulpet danskerne på sundhedsområdet i mere end 100 år, og vi glæder os til også at yde lægehjælp til thyboerne. Vi går ydmygt til opgaven, men med høje ambitioner", siger Jan F. Steenhard, administrerende direktør i Falck Healthcare.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062