23948sdkhjf

Sluk nu det solarium!

Fire skoleelever vandt årets lommefilmkonkurrence med en film, der opfordrer andre unge til at droppe solariet.
Fra august til oktober har unge mellem 12 og 16 år kunnet deltage i mobilfilmkonkurrencen ’Din hud glemmer aldrig. Sluk Solariet’, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne står bag i samarbejde med Lommefilm.dk. Opgaven var at optage en film på mobiltelefon eller tablet, som gør andre unge opmærksomme på, at man øger sin risiko for at få kræft i huden, når man går i solarium.

Modsat tidligere år, hvor filmens hovedroller var skuespillere, er det i år de unge selv, der spiller med i filmen – og de spiller sig selv.

"De unge i filmen giver en opsang til deres forældre og til andre unge om, at det kan være virkelig skadeligt at gå i solarium. Samtidig understreger børnene i filmen, at det er meget nemt at forebygge. Man skal bare lade være", siger filminstruktør Mette Hesthaven fra produktionsselskabet Blenkov & Shønnemann, der gratis har produceret filmen.

Vinderfilmen vises som forfilm til ’Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark’ og den kan ses i alle Nordisk Film Biografer i Danmark resten af året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078