23948sdkhjf

Multibane skal være med til at nedbringe brugen af tvang

Første spadestik er taget til en multibane til psykiatriske patienter i Brønderslev. Den skal være med til at gøre patienterne mere fysisk aktive. Formålet er samtidig at nedbringe brugen af tvang ved at benytte fysisk aktivitet i behandlingen.
Multibanen skal indeholde en boldbane med fitnessområde, hvor både patienter fra åbne og intensive afsnit i Brønderslev kan kaste sig ud i fysiske aktiviteter så som floorball, basket, tennis, gymnastik, dans og pilates. Samtidig etableres der et fitnessområde i tilknytning til boldbanen med forskellige fitnessredskaber og trampolin.

"Hidtil har vi primært benyttes os af den nærliggende skov til gåture og af et mindre motionsrum i ergo- og fysioterapien. Nu får vi skabt rammer, som skal motivere og inspirere både personale og patienter til mere fysisk aktivitet. Fordelen ved at de åbne afsnit også benytter multibanen er, at det er med til at skabe motivation og underholdning. Vi vil opleve, at mange gerne vil være tilskuere, og så er der ikke langt fra, at man selv vil deltage", siger projektleder og cand. scient. i Idræt og Psykologi, Nicolaj Johansson.

Multibanen er et blandt flere tiltag i Psykiatrien, der skal skabe mindre tvang i behandlingen. Mange steder i regionens psykiatri er der sat fysiske aktiviteter i gang.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11