23948sdkhjf

Godt med regulering af ATP

Indlæg af Ældre Sagen, administrerende direktør Bjarne Hastrup.
Ældre Sagen hilser ATP’s beslutning om at udvide bonuspolitikken, så der kommer bedre regulering af pensioner under udbetaling, velkommen. ATP har en vigtig rolle i det danske pensionssystem, og beslutningen medvirker til at bevare denne rolle, også i fremtiden.

Det er godt, at de nuværende pensionister får reguleret deres ATP-pension, så den i højere grad følger prisudviklingen. For mange pensionister, der ikke har større supplerende arbejdsmarkedspensioner, er ATP’en et betydningsfuldt bidrag til deres indkomst.

I en tid, hvor pensionsselskaberne i øvrigt rask væk ændrer garantier til hensigtserklæringer eller blot erklærer, at deres "garantier" ikke er juridisk bindende, er det betryggende, at ATP ikke på noget tidspunkt har sået tvivl om, at man vil udbetale den garanterede pension. Når ATP så også har fundet en model, der gør det muligt at regulere pensionen i takt med prisudviklingen, viser det, at ATP også i fremtiden er en vigtig del af sikringen af den grundlæggende økonomiske tryghed for pensionisterne.

Det næste skridt bør så være, også at få reguleret ATP-bidraget. Det vil yderligere medvirke til at fremtidssikre ATP.

kilde: Aktuelt fra Ældre Sagen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078