23948sdkhjf

Regeringen vil give handicappede bedre vilkår

En ny handlingsplan skal sikre øget retssikkerhed og selvstændighed for handicappede.
Handicappede skal få bedre vilkår ved at blive mere selvstændige, og de skal have mere ansvar og indflydelse på deres eget liv.

Det er regeringens visioner i en ny, langsigtet handlingsplan for handicappede, hvor man blandt andet vil bekæmpe diskrimination på arbejdsmarkedet, og forældre med et handicappet barn skal have hjælp via et øget fokus på forebyggelse.

Regeringen præsenterer handlingsplanen for at efterkomme sine forpligtelser i en såkaldt tillægsprotokol i FN's handicapkonvention.

Den giver samtidig de handicappede mulighed for at anke sager til FN's handicapkomité, hvis de føler, at deres rettigheder er blevet krænket.

- Når vi nu tiltræder tillægsprotokollen i FN's handicapkonvention, sender vi et signal om, at vi tager de handicappede alvorligt ved at øge deres rettigheder, siger social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) og fortsætter:

- Det sender også et signal om, at vi i Danmark vil føre en handicappolitik, som også kan stå på mål internationalt.

Formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, ville gerne have haft en decideret lovgivning mod diskrimination af handicappede på arbejdsmarkedet, men han mener, at planen indeholder "mange lovende pejlemærker".

- Det er godt at se, at der er en lang række konstruktive bidrag til en større inklusion i lokalsamfundet og respekt for befolkningens mangfoldighed, ligesom der er løfter om en større personlig autonomi og selvbestemmelse.

- Den tilgang rummer muligheder for nogle nye alliancer og indsatser, siger Stig Langvad.

Han bakkes op af formanden for Det Centrale Handicapråd, Tue Byskov Bøtkjær, men denne påpeger, at handlingsplanens succes afhænger af indsatsens omfang.

- Pengene er små. Sådan er vilkårene. Derfor handler det om at sætte en udvikling i gang, hvor vi skaber forbedringer over tid, bruger pengene bedre og gør folk så selvhjulpne som muligt, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158