23948sdkhjf

Digital rollator sejrede

Den Digitale Rollator løb med sejren i Innovation Camp Fyn, hvor 15 studerende dystede om at udvikle den mest nyskabende mobile løsning, der kan aktivere de fynske borgere i lokalområdet.
Den Digitale Rollator er en enkel tablet løsning, der hjælper den ældre borger med træning og kontakt til andre. Den giver den ældre nem adgang til post og videochat og benytter også kamera og video til træning.

Dommerkomiteen havde tre vurderingskriterier: borgerinddragelse, arbejdsmiljø, og borgernetværk. Vinderkonceptet levede op til alle tre parametre, da løsningen er målrettet ældre borgere, styrker kommunernes arbejdsmiljø og skaber netværk mellem den ældre, pårørende og kommunen. Derudover havde den fokus på, hvordan de mobile løsninger kunne bringes i spil ved brug af GPS, kamera, touch skærm og eksterne målecensorer som f.eks. en blodtryksmåler.

- Det var super sjovt at være med og at løbe med sejren var jo bare helt fantastisk. Camp’en har været en super god metode, og den tager jeg helt sikkert med mig hjem. Det giver også en god fornemmelse at kunne bidrage med noget, som i sidste ende kan ende med at blive realiseret ude hos de enkelte borgere. Vores tanke med vores løsning er, at hvis man hjælper de ressourcestærke ældre til at kunne betjene sig selv via IT, bliver der flere ressourcer til at de ressourcesvage kan få hjælp, fortæller Morten Steensgaard Søndergaard, der var med i vindergruppen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062