23948sdkhjf

Bedre udskrivning fra hospitalet

Debatindlæg af Per Seerup, Regionsrådsmedlem for Socialdemokraterne i Region Hovedstaden og ordfører vedr. udsatte borgere i Region Hovedstaden.
Når ældre svækkede medicinske patienter udskrives fra hospital, er risikoen

for genindlæggelse stor. Derfor har der været et ønske om at opnå mere sammenhængende patientforløb og bedre samarbejde mellem hospital og hjemmepleje for denne patientgruppe.

Nu viser de nyeste tal at kommunerne og Region Hovedstaden er blevet væsentligt bedre til at hjælpe patienterne ved udskrivning til hjemmet. I januar kvartal i år blev 174 patienter fulgt hjem ved udskrivningen, medens det for hele 2012 kun var 344 ældre.

Det viser, at "følge-hjem"-ordningen er ved at blive kendt. Det gavner de ældre patienter, som har fået et betydeligt behov for øget hjælp. Vi skal dog stadig blive bedre. Vi arbejder på at forbedre ordningen, således at patientgruppen udvides og såvel hospitalet, som egen læge og kommune kan henvise.

Planen for den ældre medicinske patient blev vedtaget i Regionsrådet i 2009, hvor det samtidig blev besluttet at nedsætte en administrativ styregruppe vedr. planens implementering med topembedsmænd fra regionen og kommunerne. Det skabte rammerne for implementeringen af opfølgningsordningerne i forbindelse med udskrivelsen: "følge hjem", "ringe hjem" og "følge op". "Følge-hjem"-ordningen er tilbuddet til patienter med betydelig funktionsevnetab og betydelig behov for øget hjælp, medens de to øvrige tilbud gives ud fra helbredsmæssige, organisatoriske og sociale kriterier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094