23948sdkhjf

Messe for de ernæringsinteresserede

Cook & Care: Endelig sættes der fokus på koblingen mellem den ernæringsrigtige madproduktion i det offentlige storkøkken og den gode omsorg i ældreplejen.
Det handler om det gode måltid. Om tværfagligt samarbejde mellem køkken og plejeafdeling. Om kampen mod underernærede ældre med det formål at sikre dem en god ernæringstilstand og dermed livskvalitet. Det handler om faglig stolthed og nye veje i både pleje- og køkkentradition.

Det nye Cook & Care-koncept, som lanceres i forbindelse med fagmessen Health & Rehab Scandinavia 22.-24. maj i Bella Center, sætter for første gang massiv fokus på det offentlige køkkens evne til at kombinere den faglige indsats omkring ernæring og sundhed som en del af ældreplejen.

Et overset område

"Indenfor social- og sundhedsområdet er der ikke tilstrækkelig fokus på det tværfaglige samarbejde om det gode måltid, hvor man tager hensyn til ernæring, sundhed og pleje. Og måske er det, fordi udfordringen hidtil har været meget stor," siger forsker ved SFI, Jens Erik Kofoed, som gennem mere end 12 år har forsket specifikt i ældre og ernæring. Han erkender blankt, at det næsten er en eksakt videnskab at skabe 'det gode måltid' til landets ældste borgere.

I den optimale situation står menuen nemlig både på pleje, omsorg, sundhed og ernæring. Og derfor er det nødvendigt, at plejepersonalet, køkkenpersonalet og omgivelserne arbejder sammen om at skabe de rigtige rammer omkring måltidet.

"Det, man skal hjælpe de ældre med, er en pædagogisk tilgang til måltidet, hvor man tænker pleje, ernæring, pædagogik og ikke mindst sanseoplevelser ind," forklarer Jens Erik Kofoed og tilføjer:

"I virkeligheden handler det om, at de ældre både skal have noget at spise, og at de samtidig får en oplevelse, mens de spiser," siger han - og peger i den forbindelse på, hvor vigtigt dette er i forbindelse med de småtspisende ældre, som er en af de væsentligste fokusgrupper i bekæmpelsen af underernæring blandt ældre. Her er oplevelser og pleje - koblet med den rette ernæring - ekstra vigtig.

Læs mere

Flere oplysninger om Cook & Care Messen finder du på http://www.fagmesser.dk/cookncare/defaul...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109