23948sdkhjf

Få julegaver til offentligt ansatte

Mens mere end 8 ud af 10 privatansatte fik julegave fra deres arbejdsgiver, måtte de fleste offentligt ansatte kigge langt efter julemanden. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for FOA.
Trods økonomisk krise kommer julemanden stadig hyppigt på besøg hos de privatansatte. Mere end 8 ud af 10 medarbejdere i den private sektor fik nemlig også i 2011 en julegave fra deres arbejdsgiver. Det samme gælder kun for godt hver tredje ansatte i den offentlige sektor. Og det ærgrer FOAs formand, Dennis Kristensen.

"Der er økonomisk krise i både den private og i den offentlige sektor. Men det er åbenbart kun i den offentlige sektor, at man ikke synes, at man vil anerkende de ansattes indsats med en lille julegave. Det synes jeg ikke er helt rimeligt," siger Dennis Kristensen.

Gavens størrelse afhænger også af, om man er offentligt eller privat ansat. For mens hver fjerde af de ansatte i det offentlige, der får en julegave fra deres arbejdsgiver, får en gave, der har kostet under 100 kroner, så gælder det kun for to pct. af de privatansatte, der får gaver.

Men gavens størrelse er ikke nødvendigvis afgørende for den glæde, gaven giver, mener Dennis Kristensen.

"Jeg synes ikke, at de offentlige arbejdsgivere skal til at forgylde sine medarbejdere med store gaver i luksusklassen. Men jeg undrer mig over, at der ikke er flere offentlige arbejdsgivere, der ser julegaven som en naturlig medarbejderpleje, ligesom man gør i den private sektor. Jeg tror, at uanset gavens størrelse, så oplever de fleste gaven fra arbejdsgiveren som en vigtig påskønnelse af ens arbejdet," siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204