23948sdkhjf

Bedre ledelse på ældreområdet

Holbæk og Ålborg kommuner har fået knap 1.5 millioner kroner til projektet 'Tværgående ledelse på ældreområdet'
Antallet af ældre borgere med komplekse og kroniske sygdomme stiger, og kommunernes opgaver på ældreområdet er samlet set vokset og blevet mere specialiserede. Det medfører en række udfordringer, som kommunerne skal blive endnu bedre til at håndtere. Bl.a. skal funktioner, der i dag varetages af forskellige enheder, tænkes endnu bedre sammen. Det gælder eksempelvis sygepleje og personlig pleje.

Derfor er Holbæk og Aalborg Kommune gået sammen om projektet 'Tværgående ledelse på ældreområdet'.

Holbæk Kommunes borgmester, Søren Kjærsgaard, har store forhåbninger om, at projektet vil resultere i ny og mere viden om, hvordan ældreområdet kan imødekomme fremtidens udfordringer, så kommunerne kan skabe bedre sammenhæng i servicen til borgerne.

"Det er en viden, både vi og landets øvrige kommuner kan få gavn af," mener han. De nye udfordringer stiller store krav til kommunerne og kalder på dygtige ledere på alle niveauer. Der er behov for velfærdsledere, der formår at skabe sammenhængende og koordinerede borgerforløb på tværs af de enkelte enheder, traditioner, sprog og specialer.

Viden i spil

CBS indgår som samarbejdspartner i projektet for at sikre et stærkt videnskabeligt grundlag, så projektet kan bidrage til den forskningsmæssige udvikling om velfærdsledelse og ledelse på ældreområdet. Forskernes rolle er at bidrage med eksisterende viden om de særlige betingelser for velfærdsledelse, så projektet kan bygge oven på dette.

Videncenter for Velfærdsledelse giver knap 1.5 millioner kroner til projektet.

Projektets resultater og metoder kan i praksis bruges i mange forskellige sammenhænge, hvor fokus er på kommunernes afklaring af roller, ansvar og kompetencer i det tværfaglige samarbejde omkring borgerne. I Holbæk Kommune skal projektet være med til at styrke indsatsen for at gøre flere borgere selvhjulpne, så de selv kan bestemme over og udføre de daglige gøremål. En indsats, der involverer en række forskellige faggrupper, og derved kræver koordinering og stærk ledelse.

Resultaterne skal samtidig indarbejdes i kommunens samspil med private aktører, et samarbejde der bliver udviklet yderligere i Holbæk Kommune i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078