23948sdkhjf

Straksaktivering i ældreplejen er en succes

Tre ud af fire unge, der i 2011 var i straksaktivering i ældreplejen, er nu i job eller uddannelse
I 2011 var 409 unge ledige i virksomhedspraktik i ældreplejen i Aarhus Kommune. Af dem er ca. halvdelen i dag i gang med en uddannelse, mens mere end 100 har fået et almindeligt job. 40 af dem, der er begyndt på en uddannelse, har valgt en social- og sundhedsuddannelse, og en del af dem, der har fået almindeligt job, er i dag ansat i ældresektoren.

Straksaktivering er et tilbud til 18-24-årige kontanthjælpsmodtagere, der har brug for aktivering, mens de venter på at komme i gang med en uddannelse, eller mens de får afklaret deres fremtidige uddannelses- og erhvervsønsker.

Kommunalt samarbejde giver gevinst

Tilbuddene om straksaktivering på ældreområdet sker i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes Beskæftigelsesafdeling og Afdelingen for Sundhed og Omsorg.

"I Aarhus Byråd arbejder vi målrettet på at forhindre, at unge går ledige uden uddannelse eller arbejde," siger rådmanden for Sundhed og Omsorg Dorthe Laustsen om aftalen.

"Ved at arbejde sammen om straksaktivering er vi med til at løse dette sociale ansvar, og jeg håber, at vi på denne måde kan gøre flere unge mennesker interesserede i at søge uddannelse og arbejde inden for sundheds- og omsorgsområdet."

Krav om uddannelse er bedre

"Opgørelsen viser, at straksaktivering virker. Alt tyder på, at vi kommer til at mangle arbejdskraft på SOSU-området i fremtiden, og derfor er det glædeligt, at også straksaktiveringen bidrager til at lede unge ledige i den retning. Og for de unge viser det, at det er langt bedre at blive mødt med krav om uddannelse eller job frem for udsigten til passiv forsørgelse," siger social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen.

For de unge er gennemsnitslængden for praktik i Sundhed og Omsorg som led i straksaktivering 45 dage. Arbejdsopgaverne kombineres med jobsøgning og består typisk af rengøringsopgaver, og de, der skal begynde en social- og sundhedsuddannelse, får også opgaver inden for plejen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063