23948sdkhjf

Rehabilitering: Odense er foran

Torsdag gæstede repræsentanter fra den sydnorske Stavanger Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense for at hente inspiration til, hvordan man kan træne svækkede borgere til igen at kunne klare hverdagen helt eller delvist selv. Og i denne uge kommer det norske Helse- og Omsorgsdepartement til Odensen
Ældre- og Handicapforvaltningens chef for kortere og længerevarende forløb, Louise Thule, der også er mentor for den norske kommune Arendal, fortæller om nordmændenes interesse:

"Det, der indtil nu har inspireret nordmændene, har været den tydelige strategiske tænkning, hvor vi med radikal innovation forsøger at foregribe fremtidens udfordringer til gavn for borgere, medarbejdere og økonomi."

Danmark er foregangsland

Nordmændenes interesse for Danmark og ikke mindst Odense er stor, når det gælder løsning af de store velfærdsudfordringer - det er særligt brugen af den såkaldte rehabiliterende tilgang i ældreplejen, der får nordmændene til at søge inspiration i Danmark. Med den rehabiliterende tilgang har personalet i hjemmeplejen i Odense fokus på at hjælpe borgerne til at genvinde kræfterne efter eks. et sygdomsforløb.

De fleste danske kommuner er ved at indføre eller teste rehabiliterende forløb på ældreområdet. I Odense Kommune besluttede Ældre- og Handicapudvalget allerede i 2010 at indføre den rehabiliterende tilgang i hjemmeplejen. Siden har politikerne besluttet, at tilgangen skal gælde alle tilbud i forvaltningen. Det har pr. 1. januar 2012 ført til en helt ny organisation.

"Hele pointen i den rehabiliterende tilgang handler om at tage udgangspunkt i borgeren. Derfor har vi valgt at lave vores organisation helt om for at bygge den op omkring rehabiliterende borgerforløb. Vi er de første, der tager så radikalt et skridt, og nordmændene er meget interesserede i at høre, hvordan vi tænker rehabilitering i fuld skala," siger rådmand Jane Jegind (V), der sammen med adm. direktør Helene Bækmark i juni skal fortælle om satsningen på rehabilitering ved en konference i Norge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078