23948sdkhjf

Thorning: Intet svar til FOA

Helle Thorning-Schmidt afviser at forholde sig til fagforbundet FOA's ønsker til trepartsforhandlingerne. Helle Thorning Schmidt vil endnu ikke diskutere konkrete ønsker til de kommende trepartsforhandlinger. Det slår hun fast på sit ugentlige pressemøde
"Vi har haft den holdning, at overenskomstforhandlingerne skal overstås først, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

"Derfor kommer hverken jeg eller beskæftigelsesministeren til at udtale os om de forskellige idéer, der kommer."

Udmeldingen kommer, efter at Danmarks tredjestørste fagforbund, FOA, er kommet med en række dyre ønsker, der sætter regeringen på en vanskelig opgave, når den om kort tid indleder trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og lønmodtagere:

Dagpengesatsen skal sættes op, der skal indføres ligeløn, og alle ufaglærte i den offentlige sektor skal uddannes, lyder det fra FOA.

Og på statsministerens pressemøde er der ingen sure miner at spore over de dyre ønsker.

"Jeg synes, det er fantastisk hjælpsomt, at man rundt omkring i det forskellige faglige forbund begynder at pejle sig ind på, hvad trepartsforhandlingerne skal handle om," siger statsministeren og fortsætter:

"Man signalerer, at man er parat til at være med og til at diskutere indholdet i trepartsforhandlingerne."

Ifølge FOA skal regeringen være forberedt på, at de ansatte i både den private og offentlige sektor uddannelsesmæssigt er rustet til at løse de opgaver, der kræves, når der ikke længere er mangel på arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078