23948sdkhjf

Spirerende madglæde

Dybfrosne grøntsager anses af mange 'kun' som et alternativ til friske grøntsager. Men det er der slet ingen grund til
Friske - eller rettere ferske - grøntsager er ofte høstet flere dage før, de når ud i butikkerne. Lange transporter, omlæsning og opbevaring medfører, at en væsentlig del af vitaminerne går tabt inden produktionen. Men de frosne grøntsager bevarer deres høje vitamintal under hele processen, viser flere undersøgelser.

Ved indfrysning af grøntsagerne direkte efter høst bevares hovedparten af vitaminerne nemlig, og pridukterne kan ligge på lager i mange måneder uden at miste de betydningsfulde vitaminer og mineraler.

Frit valg

Odense-virksomheden Magnihill er en af storleverandørerne til de danske storkøkkener, når det gælder frosne vitaminholdige grøntsager. Og her er man i 2012 klar til at give storkøkkenerne langt større plads til selv at sammensætte grøntsagsblandingerne.

"Med ’Kokkens Udvalgte’ økologiske produkter pakker vi kløvede rødbeder, jordskokkeskiver, men også de kløvede kartofler med skræl, de kvarte rødløg - og alle vores andre produkter - i pakker hver for sig. Det betyder, at køkkenlederen ikke længere behøver at vælge en blanding, vi i forvejen har lavet. Nu bliver der plads til, at personalet selv kan sammensætte grøntsagsblandingerne. Vi åbner altså op for vores kunders kreativitet," forklarer Lisbeth Vittrup fra Magnihill.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094