23948sdkhjf

Holstebro vil skabe nye løsninger

Holstebro Kommune og TryghedsGruppen går sammen om at skabe nye sundhedsløsninger
I de kommende år vil kommunernes udgifter på sundhedsområdet stige markant, når antallet af ældre vokser. Beregninger viser, at sundhedsudgifterne i Holstebro Kommune vil kunne stige med op til 100 mio. kr. frem mod 2020 hvis ikke der findes alternative og innovative løsninger. Et nyt strategisk udviklingssamarbejde mellem TryghedsGruppen og Holstebro Kommune skal være med til at udvikle nye og innovative løsninger, der kan fremtidssikre Holstebro og andre kommuners indsats inden for sundhed og pleje.

Flere ældre med en højere levealder, stigende sundhedsudgifter og øgede krav til kommunerne. Scenen er sat for en velfærdsudfordring af de helt store, når den demografiske udvikling i Danmark om få år bl.a. betyder, at markant flere forlader arbejdsmarkedet, end der kommer nye til.

En udfordring der kan løses ved at tænke i nye samarbejdsformer, nye løsninger og nye produkter. Det er med afsæt fra den platform, at Holstebro Kommune har inviteret en af de førende private aktører inden for pleje og sundhed – TryghedsGruppen – til et strategisk udviklingssamarbejde. Formålet er gennem erfaringsudveksling og videndeling at skabe grundlag for udvikling af effektive sundhedsløsninger og forebyggelse.

Holstebro som foregangskommune

Som det er tilfældet for landets øvrige kommuner, vil befolkningssammensætningen i Holstebro Kommune, og dermed også udgifterne og skattegrundlaget, ændre sig mærkbart inden for få år. Frem mod 2020 ventes der således en vækst på 26 pct- blandt den del af kommunens befolkning, der er over 64 år, mens antallet af 15-64 årige ventes at falde med 4 pct. En tilsva-rende fremskrivning af kommunens sundhedsudgifter i samme perioder viser en stigning på 13 pct. svarende til 105 millioner i 2010 priser.

Beregningerne er foretaget som led i første fase af samarbejdet mellem Holstebro Kommune og TryghedsGruppen og danner grundlag for udviklingen af nye løsninger til borgerne.

"Vi vil gerne gå nye veje i bestræbelserne på at løse velfærdsudfordringen ved at skabe nye innovative sundhedsløsninger, der både kommer vores borgere til gavn og inspirerer andre omkring os. I den forbindelse er vi meget glade for samarbejdsaftalen med TryghedsGruppen, som kan bidrage til den proces med stor forretningsmæssig forståelse og bred erfaring med at skabe trygge løsninger for borgerne," siger kultur- og sundhedsdirektør i Holstebro Kommune Anders Kjærulff

Holstebro Kommune har - sammen med Region Midtjylland - fra Sundhedsministeriet fået til-sagn om 75 mio. kr. til etablering af Center for Sundhed, som ventes åbnet i 2014/15. Centret bliver den fysiske ramme for nye og bedre sundhedsløsninger for borgerne på tværs af forvalt-ninger og sektorer.

Et marked for trygge sundhedsløsninger

Den ramme for innovation og faglighed ligger i naturlig forlængelse af TryghedsGruppens øn-ske om at udvikle langsigtede og lønsomme investeringer inden for sundhed og pleje.

"Vi vil gerne skabe værdi gennem bedre og mere lønsomme sundhedstilbud til borgerne, hvor vi sætter den enkeltes behov i centrum. Det er derfor interessant for TryghedsGruppen at gå aktivt ind i udviklingen af fagligt stærke løsninger, der kan give bedre og mere effektive sundheds- og plejetilbud. Det er vores mål, at samarbejdet med Holstebro Kommune kan danne skole, som landets resterende kommuner kan blive inspireret af." forklarer Rasmus Bie-Olsen, strategichef i TryghedsGruppen.

Det strategiske udviklingssamarbejde har bl.a. fokus på løsninger, som mindsker ældres behov for hospitalsindlæggelse; som skaber bedre rehabilitering af udskrevne patienter samt øget samarbejde mellem regionale, kommunale og private aktører.

TryghedsGruppen ejer bl.a. en række nordiske sundhedsvirksomheder, der hvert år bidrager til at skabe en sundere og tryggere hverdag for mere end 1,2 mio. mennesker gennem forebyggelse, genoptræning og pleje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172