23948sdkhjf

Tre S-profiler blæser til klassekamp

To folketingspolitikere og en borgmester kræver mere social lighed i vuggestuer som på plejehjem.
De socialdemokratiske folketingsmedlemmer Pernille Rosenkrantz-Theil og Jens Joel blæser til ny klassekamp sammen med Københavns socialdemokratiske børne- og ungeborgmester Anne Vang.

De tre partikammerater vil indføre en social udligning for både vuggestuer, børnehaver skoler, tekniske skoler, gymnasier og plejehjem.

Modellen kommer fra folkeskolerne, hvor kommunen kan give flest ressourcer til de skoler, der har de største sociale udfordringer.

Børnene af de ufaglærte skal have bedre muligheder for at få en uddannelse.

- Det er i den grad social udligning. Det er et redskab til at sørge for, at pengene kommer derhen, hvor der er mest brug for dem, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det er en metode til at sikre, at de børn, der har mest brug for det, får mest pædagogtid, siger hun.

I børneinstitutionerne er det paradoksalt nok de børn, som har mindst brug for det, der får mest tid af pædagogerne, fordi samarbejdet med forældrene ikke er så tidskrævende som med mindre stærke forældre, forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil.

De tre socialdemokrater uddyber deres ideer i en kronik i Politiken lørdag under overskriften: "Her er den nye klassekamp !".

For ungdomsuddannelser betyder modellen, at der skal føres penge fra gymnasier med socialt stærke elever til tekniske skoler og gymnasier med socialt svagere elever.

Ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil kan princippet indføres, uden at det skal stemmes igennem som en lov. De ansvarlige myndigheder - det være sig kommunerne eller staten - skal overbevises til at bruge redskabet.

Den progressive tilskudsmodel skal supplere den progessive beskatning for yderligere at skabe lighed, mener hun.

Tidligere på ugen fortalte Berlingske Tidende, at Danmark er rykket ned på en sjetteplads, når det gælder økonomisk lighed.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078