23948sdkhjf

Førstehjælp på skoleskemaet

På Lolland får alle folke- og privatskolers 9. årgang tilbud om kursus i førstehjælp.
Det er Lolland Kommunes ungdomsskole, der står for undervisningen, og næsten alle tager imod tilbuddet, fortæller ungdomsskolens leder, Jørn Larsen.

- Helt konkret "låner" vi eleverne på deres egen skole. Undervisningen består af syv lektioner i livreddende førstehjælp, og samme skoleår følges der op med et opfriskningskursus på 3-4 lektioner. De unge tager altid godt imod undervisningen. Det er i hvert fald vores erfaring. Det kan godt være, at det i første omgang opleves som et frikvarter fra den daglige undervisning, men det bliver hurtigt til reel interesse. De unge kan sagtens se, at det er vigtigt at vide, hvad man skal gøre i en nødsituation, fortæller han.

Når eleverne går ud af skolen, skal de have så god en ballast med som overhovedet muligt, mener formand for Børne- og Skoleudvalget Tom Larsen:

- Det gælder alle elever i Lolland Kommune, og det inkluderer selvfølgelig også et basalt kendskab til førstehjælp. De skal kunne håndtere situationen, hvis de oplever en ulykke, siger udvalgsformanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079