23948sdkhjf

Nyt kikkertudstyr til Nykøbing F. Sygehus

Med investeringen i det nye udstyr, som bl.a. bruges til at undersøge maven og tarmen for kræft og ved akutte og kroniske blødninger, er sygehuset forberedt på det stigende antal undersøgelser, der vil blive gennemført fra 2014, når alle 50-74-årige vil blive tilbudt en screening for tyktarmskræft.
Det nye udstyr giver mere præcise diagnoser og reducerer antallet af tvivlstilfælde. Samtidig er det nemmere at bruge for personalet og patienterne vil opleve færre smerter ved undersøgelse af tyktarmen.

En af fordelene ved det nye udstyr er den markant forbedrede billedkvalitet, fortæller Wojciech Cebula, der er overlæge på Medicinsk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus.

- Da jeg startede med at bruge de første kikkerter til disse undersøgelser for 20 år siden var det lidt som at læse i stearinlysets skær. I dag har vi ikke blot halogenspots, men også nogle særligt kraftige og gode nogen af slagsen og så kan vi se meget mere og bedre på billederne, siger Wojciech Cebula og forklarer, at lægerne dermed kan forstørre og zoome meget tæt ind på de områder, der er relevante i forhold til den enkelte patient:

- Det betyder, at vi kan se meget små forandringer og meget mere præcist end i dag kan udpege det sted, hvor vi skal tage en lille vævsprøve til analyse, fortæller overlægen.

Afdelingen laver omkring flere end 4000 undersøgelser om året og det er planen, at afdelingen også skal udvides med en undersøgelsesstue, så der kan laves op til 5000 undersøgelser om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062