23948sdkhjf

Ny aktivitetspark i Vejle giver rum til pigerne

Parken er den første i Danmark med særligt fokus på piger, som typisk stopper med fysiske aktiviteter i 12 års-alderen.
Et tværfagligt team af landskabsarkitekter, anlægsingeniører og bygherrerådgivere fra rådgivningsfirmaet Bascon har i løbet af efteråret udviklet en nytænkende aktivitetspark under navnet Marias Have i hjertet af Vejle.

- Mange piger holder op med at være fysisk aktive omkring 12-årsalderen, og det er en negativ tendens, der at vigtig at vende. Derfor har vi designet parken, så den appellerer til piger i teenagealderen. En danse- og gymnastikpavillon danner trygge, afskærmede rum og nicher, og siddemuligheder giver mulighed for venindehygge og ophold, hvilket mange piger efterspørger, fortæller designansvarlig landskabsarkitekt Charlotte Baad Gustin fra Bascon By & Landskab.

Et nyt udtryk inden for multibaner

Centralt i den nye bypark er en innovativ, udendørs bevægelsesbane, som er organisk formet som en lavning i den grønne park, hvilket er et nyt udtryk inden for multibaner. Kanterne er designet til ophold og leg, og banen kan bruges til både volley, basket, hockey og rulleskøjteløb. I vintermånederne omdannes banen til skøjtebane på 1.274 kvadratmeter.

Bevægelsesbanen udgør første etape af aktivitetsparken, og i løbet af foråret 2013 opføres en overdækket pavillon til musik og bevægelse og en kiosk med skøjte- og grejudlejning ved bevægelsesbanen, som sammen med den resterende park står færdig til sommer. Den færdige aktivitetspark, som også får plads til frisbeegolf og picnic, bliver på 13.500 kvadratmeter, som indrettes med flere niveauer og bløde overgange mellem forskellige aktivitetsområder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078