23948sdkhjf

Hjemmehjælpskommission skal sikre rengøringen

Ankestyrelsen afgjorde i sidste uge, at Hørsholm var i sin gode ret, da kommunen skar den praktiske bistand ned til en gang om måneden. FOA er chokeret over afgørelsen, og efterlyser en hjemmehjælpskommission.
Prøv dette lille tankeeksperiment. Stil støvsugeren, toiletbørsten, rengøringsmidlerne og gulvskrubben væk, og undgå enhver form for rengøring i 3-4 uger. Hvordan vil der se ud i hjemmet?

"Jeg vil gætte på, at der ville være ganske beskidt i de flestes hjem – faktisk så beskidt, at mange ville undgå at bruge deres egne toiletter, og være pinligt berørte over at få besøg," lyder det fra Karen Stæhr, sektorformand i FOA, og hun fortsætter:

"Jeg synes ærlig talt, det er umenneskeligt, hvis vi som samfund tillader, at ældre borgere kun skal have praktisk bistand en gang om måneden. Det er jo mennesker, der er for svage til selv at holde hjemmet rent."

Karen Stæhr efterlyser derfor en hjemmehjælpskommission.

På linje med Ældre Sagen

"Jeg har noteret mig, at Ældre Sagen og DF (Dansk Folkeparti, red.) ønsker en hjemmehjælpskommission, og jeg håber virkelig, at deres forslag vil kunne få bred opbakning fra Folketinget, så vi kan få slået fast, hvad det er for en velfærd, vi ønsker for vores svageste. Hvor er smertetærsklen for, hvor meget skidt og møg, man skal kunne leve i?."

Karen Stæhr hæfter sig i øvrigt ved, at der i kommunerne er kommet en retorik, hvor visiteret, praktisk bistand bliver omtalt som rengøring, der lettest kan skæres væk.

"Mikroorganismer kan være nogle af konsekvenserne af en mangelfuld praktisk bistand, og det kan i værste fald betyde dødsfald. For hvad nytter det, at man giver en ældre borger et bad, hvis tøjet ikke er vasket, og de sidder i en stol, der aldrig bliver støvsuget?"
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062