23948sdkhjf

Den sociale tandpakke får smilet frem hos Bisserne

Det er et stort skridt i retning af at inkludere bl.a. kontanthjælpsmodtagere som patienter i den almindelige tandlægepraksis sammen med alle andre, vurderer formand for Bisserne.
Politkerne er som en del af finanslovsforhandlingerne blevet enige om en social tandpakke.

- Den sociale tandpakke er et stort skridt i retning af at inkludere bl.a. kontanthjælpsmodtagere som patienter i den almindelige tandlægepraksis sammen med alle andre. Mennesker i akut økonomisk trangsituationer, som når man er på kontanthjælp, skal mere have en støtte til at komme i gang igen, end at de skal på yderligere kommunal forsørgelse på en offentlig klinik. Vi i Bisserne ønsker ikke, at der skal etableres parallelle tandpleje-systemer betalt for offentlige midler, siger Peter Østergaard, tandlæge, MPH og formand for Bisserne på Mændenes Hjem og Kofoeds Skole.

Behov for alternative tilbud til de allerdårligst stillede

Dog kan der være behov for alternative, lavbureaukratiske kommunale tandplejetilbud til de allerdårligst stillede, mener han.

- Det er sådan Bisserne kører, og som der er taget initiativer til med tandklinikker i Aalborg, Randers, Aarhus, Odense og andre steder. Vigtigt er det, at sådanne tandklinikker også kan fungere som "trampoliner" ind til en værdig tilværelse med et frækt smil og nogle tænder at tygge med. Ellers er det både svært at få job og kæreste - og få gang i tilværelsen igen, siger Peter Østergaard.

Bisserne - De Hjemløses Tandklinik har 25 frivillige tandlæger og 15 frivillige tandplejere tilknyttet og kunne i sidste uge fejre 10 års jubilæum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097