23948sdkhjf

Job til yngre skaber job til ældre

Ungdomsarbejdsløsheden er skyhøj i Danmark, og de seneste tal viser, at 41.000 unge mellem 16 og 29 år er arbejdsløse. Derfor er det helt naturligt, at regeringens 2020-plan fokuserer på uddannelse og job til unge
Ældre Sagen bakker op om, at der skal satses massivt på studiepladser og jobskabelse blandt unge. Men det er vigtigt ikke at glemme seniorerne, når det handler om arbejdsmarked og uddannelse, understreger direktør Bjarne Hastrup.

"Job avler job. Derfor er det vigtigt, at regeringen også sørger for, at der er job til seniorerne. Der er trods alt tale om en plan, der strækker sig over otte år", fortæller Bjarne Hastrup.

Job til både yngre og ældre

De seneste tal fra OECD viser, at høj beskæftigelse til unge og ældre går hånd i hånd. De lande, hvor flest ældre mellem 55 og 64 år er i job, er også de lande, hvor flest unge mellem 15 og 24 år er i job. Og lige omvendt forholder det sig i de lande, hvor ældre har den laveste beskæftigelse.

"Der er altså ikke en modsætning mellem en høj beskæftigelse blandt unge og blandt seniorer. Det er en myte, at yngre og ældre kæmper om de samme job", siger Bjarne Hastrup.

Vi venter på seniorpolitik

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har tidligere annonceret, at regeringen vil lancere en ny seniorpolitik. Når politikerne med tilbagetrækningsreformen forlanger, at seniorer skal blive længere på arbejdsmarkedet, skal det følges op med initiativer til at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet.

"Vi glæder os meget til at følge regeringens initiativer. Det kunne være mere fleksibilitet i arbejdsopgaverne, mulighed for nedsat tid og fastholdelseskampagner. Vi kommer gerne med gode råd til ministeren", forklarer Bjarne Hastrup.

Regeringens 2020-plan rummer en såkaldt ungepakke, der skal drøftes med arbejdsmarkedets parter under trepartsforhandlingerne. Ældre Sagen opfordrer parterne til også at drøfte fastholdelse og ansættelse af seniorer under forhandlingerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141