23948sdkhjf

Ny sti skal skabe liv på plejecenter

Plejecenter Kastaniehavens nye sti til orienteringsløb er for alle i Give, og den skal være med til at skabe liv omkring plejecentret og binde lokalområdet sammen
"Vi vil gerne gøre Kastaniehaven til et aktivt og oplevelsesrigt sted for vores beboere, bl.a. ved at inddrage de ressourcer, som er omkring os – naturen og lokalområdet. Det har også været tanken bag etableringen af den nye sti til orienteringsløb, som ligger centralt omkring Kastaniehaven", fortæller Emma Winther, centerleder på plejecentret, og uddyber:

"Vi håber, at stien kan være med til at binde et lokalområde bestående af børnehaver, skoler, plejecenter og boligområder i Give sammen og samtidig give masser af liv på og omkring Kastaniehaven – til glæde for vores beboere. Beboernes alder og helbred gør, at mange har svært ved at komme omkring. Derfor må vi flytte aktiviteterne til Kastaniehaven, så beboerne får nogle oplevelser, som giver dem livsindhold og -kvalitet."

En del af stien går tværs over Kastaniehavens græsarealer, så plejecentret glæder sig til, at området kommer til at summe af børn, liv og aktivitet.

En sti for alle

Stien er blevet til i et samarbejde med Orienteringsklubben Gorm i Jelling, og målet har været at lave et gratis tilbud om sund og sjov motion for hele familien. Orienteringsløb forbindes ofte med skove og et ret ufremkommeligt terræn, men med den nye sti kan der arrangeres orienteringsløb på asfalterede veje og inde i byen. Fordelen ved en ruten i en by frem for i en skov er, at man kan komme rundt med barnevogne, rollatorer og kørestole.

Ruten ligger omkring Kastaniehaven, Søndermarkskolen og Ikærskolen i Give og består af 30 fritstående, men faste poster. Samtidig er der etableret en kortere rute omkring Kastaniehaven, som passer bedre til beboernes fysiske formåen, så de også kan få mest mulig gavn af stien.

Stien er en del af "Find vej i…", som består af forskellige ruteforslag i hele Danmark. Ruterne er af forskellige længder og sværhedsgrader, og vigtigst - man bestemmer selv tempoet. Det er Dansk Orienterings-Forbund, der står bag "Find vej i…" På www.findveji.dk kan man hente kort, ruteforslag mv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094