23948sdkhjf

Danskerne vil i a-kasse frem for jobcenter

Danskerne vil i a-kassen, hvis de mister deres job. Det viser en undersøgelse, som FTF-A har lavet.
Et af emnerne i forbindelse med trepartsforhandlingerne er, at beskæftigelsesindsatsen delvis skal flyttes til a-kasserne.

Og det falder helt i tråd med, hvad danskerne foretrækker, viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for FTF-A, der er a-kasse for blandt andre finansfolk, skuespillere, musikere, socialrådgivere, konstruktører og politifolk.

Faktisk foretrækker næsten 7 ud af 10 - 67 procent - af de adspurgte, der er på arbejdsmarkedet, a-kassen frem for det kommunale jobcenter som rådgiver, hvis de mister jobbet. Kun 9 procent foretrækker jobcentret.

- Det er et markant resultat, når to tredjedele foretrækker a-kassen frem for jobcentret. Og det er jo et resultat, der er konstant både på køn, alder og geografi, siger FTF-A's administrerende direktør, Michael Darmer.

Han mener, det falder godt i hak med, hvad medlemmerne siger, når de kommer i a-kassen:

- Folk er trætte af samtalecirkusset, hvor de både skal i jobcenter og a-kasse. Vi oplever, at medlemmerne synes, de får en bedre og mere målrettet rådgivning her, siger direktøren.

Michael Darmer siger, at det kan hænge sammen med, at a-kassen kender det faglige område og samarbejder med de faglige organisationer:

- Vi kan fokusere på det, der giver dem værdi, og vi kan give dem noget, som de kan bruge i deres jobsøgning, siger han i en kommentar til undersøgelsen.

Gallups undersøgelse er gennemført 25. til 27. april blandt 1000 repræsentativt udvalgte vælgere på 18 år eller derover, oplyser FTF-A.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109