23948sdkhjf

Kræftens Bekæmpelse: Kun brug for én partikelkanon

Kræftbehandlingen risikerer at blive dårligere, hvis Region Hovedstaden også vil købe en partikelkanon.
Det er en rigtig dårlig idé, at Region Hovedstaden vil anskaffe sin egen partikelkanon til kræftbehandling efter at være blevet forbigået i kapløbet om at blive nationalt center for partikelterapi.

Det mener Kræftens Bekæmpelse.

Et ekspertpanel pegede onsdag på Skejby ved Aarhus som det mest velegnede sted at placere et center for partikelterapi med tilhørende avanceret partikelkanon.

Og Danmark har ifølge Kræftens Bekæmpelse hårdt brug for en partikelkanon til kræftbehandling. Men kun én.

- For øjeblikket er der kun behov for et anlæg i Danmark. Ligesom med al anden avanceret behandling, drejer det sig om at samle ekspertisen og forskningen, hvis man skal opnå de bedste resultater, siger direktør i Kræftens bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen til Ritzau.

Eksperternes forkærlighed for Skejby falder tilsyneladende ikke i god jord hos Region Hovedstaden, som onsdag aften meddelte, at regionen vil gå videre med planerne om at anskaffe sig eget partikelanlæg.

Og finansieringen er allerede på plads, siger Vibeke Storm Rasmussen, regionsrådsformand for Region Hovedstaden.

- Vi har afsat penge til at købe et nyt og mere kompakt anlæg selv, da vi prioriterer patientbehandlingen højest. Og det kan få stor betydning for at kunne hjælpe kræftpatienterne, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Men det er en "rigtig kedelig", udmelding, som ikke tager udgangspunkt i de danske kræftpatienters behov, mener Leif Vestergaard Pedersen.

- Det skaber tvivl om, hvorvidt det er den højeste kvalitet vi går efter i det danske sundhedsvæsen. Jeg godt kan forstå, at Region Hovedstaden ærgrer sig over, at det ikke blev dem, der blev udpeget.

- Men når vi har aftalt, at vi afgør spørgsmålet på denne her måde, så bør men respektere det og ikke kaste landet ud i en kedelig situation, hvor man skal bruge mange kræfter på at diskutere noget, der ikke handler om faglig kvalitet i behandlingen, men noget helt andet. Det er rigtig kedeligt, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Regionen mener, at de kan etablere et partikelterapianlægget for omkring 300 millioner kroner. Og at det vil kunne stå klar til anvendelse allerede i 2015.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.596