23948sdkhjf

Billedvejledt strålebehandling i Aarhus

Aarhus Universitetshospital har som det første strålecenter i Danmark indført daglig billedvejledt strålebehandling, der gør behandlingen af kvinder med brystkræft endnu mere sikker.
På Aarhus Universitetshospital har man udviklet og indført en ny metode, der sikrer en bedre lejring af kvindernes bryst under behandlingen og dermed en mere præcis behandling.

- Det er en rigtig god fornemmelse i hverdagen, at vi kan sikre os, at kvinderne ligger korrekt hver gang. Vi bestråler tæt på hjertet, så det er meget vigtigt for os at optimere sikkerheden og skåne det normale væv, siger Birgitte Offersen, der er overlæge på Onkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Før hver strålebehandling tager sygeplejersker røntgenbilleder af kvindens brystvæg og bruger billederne til at placere hende i den korrekte position.

Et enestående resultat

Metoden blev indført på alle kræftacceleratorer under Aarhus Universitetshospital i begyndelsen af 2011, og det har nu ført til mere end 25.000 billedvejledte behandlinger. En række af billederne er blevet gennemgået og resultaterne viser entydigt, at der er sket et løft i præcisionen for den enkelte strålebehandling.

- Samtidig har det vist sig, at den billedvejledte metode ikke forlænger behandlingstiden. Et enestående resultat, da man ellers internationalt regner med, at lejring med daglige røntgenbilleder giver et øget tidsforbrug., fortæller Birgitte Offersen.

Strålecentret på Aarhus Universitetshospital er det første center i Danmark og formodentligt også i verden, der har indført billedvejledt strålebehandling til alle kræftpatienter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094