23948sdkhjf

Sygehuse yder mere for pengene

Produktiviteten på de nordjyske sygehuse steg samlet med 8,1 pct. fra 2010 til 2011, viser den seneste opgørelse af produktivitet fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Til sammenligning er produktivitetsstigningen på landsplan i samme periode på 5,3 pct.
Den netop offentliggjorte opgørelse af produktivitet i sygehussektoren afslører, at sygehusene i Region Nordjylland forbedrede produktiviteten med 8,1 pct. fra 2010 til 2011.

- Det er sygehuspersonalets fortjeneste, at der bliver leveret mere for pengene. Kvalitet i behandlingen og en høj produktivitet kan godt følges ad, og der arbejdes bredt i det nordjyske sygehusvæsen med at sikre, at vi til stadighed får mere for pengene. Stigningen i produktiviteten er større end i resten af landet, men vi skal huske på, at vi sidste år have en produktivitetsudvikling på 0,6 pct. Så vi kan sige, at vi skyldte fra sidste år, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør

Et øjebliksbillede

Sygehusene i Region Nordjylland opretholder landets næsthøjeste aktivitetsudvikling.

På sygehusniveau har Sygehus Himmerland haft landets mest markante produktivitetsudvikling, Sygehus Vendsyssel og Aalborg Sygehus ligger begge i top, mens Sygehus Thy-Mors ligger lidt lavere.

- Der er ingen vindere eller tabere, for der sker jævnligt udsving. Det gælder for eksempel Sygehus Thy-Mors, der er påvirket af overdragelsen af ortopædien til Aalborg Sygehus. Samtidig ser man Sygehus Himmerland, som i årets måling er begunstiget af at have opbygget et palliationsafsnit i løbet af 2011. Vi kan derfor bruge dette som et øjebliksbillede på, om vi og sygehusene skal korrigere nogle steder, siger Jens Winther Jensen.

Ledere og medarbejdere yder stor indsats

Produktivitetsniveauet i Region Nordjylland er med indeks 95 under landsgennemsnit (100), men forskellen er blevet mindre i forhold til sidste års måling. Den fremgang er også positiv, mener Ulla Astman, regionsrådsformand:

- Det er absolut en god nyhed og vidner om, at ledere og medarbejdere yder en stor indsats for at skabe gode, veltilrettelagte forløb for patienterne. Vi ved, vi skal være påpasselige med at sammenligne tallene direkte med de øvrige regioner, men vi kan notere os, at vores produktivitet udvikler sig hurtigere end de øvrige regioners – og det er et mål vi skal have, hvis vi skal bringe regionen tættere på det nationale niveau, siger Ulla Astman.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079