23948sdkhjf

DF: Farvel til hjemmeserviceordningen

I regeringens finanslovsaftale med Enhedslisten vil man fjerne hjemmeserviceordningen for blandt andet de 25.000 danske pensionister, som i år benytter sig af aftalen. Klart løftebrud fra regeringen, lyder det fra Dansk Folkeparti.
Lovforslaget sparer 85 millioner på finansloven og koster i værste fald 500 årsværk, mener Dansk Folkeparti, men da en del er deltidsansatte, er der tale om et noget højere antal lønmodtagere, som er reelt er stærkt fyringstruede, siger partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

- Der er her tale om et klart løftebrud i forhold til regeringens egen finanslovsaftale for indeværende år, ligesom afskaffelsen af ordningen er i åbenlys modstrid med "Fair Løsning", hvor partierne tilmed ville udvidede hjemmeserviceordningen til også at omfatte børnefamilier, siger Hans Kristian Skibby.

Decideret tåbeligt

Erhvervsordføreren tilføjer, at LO er imod lovforslaget. Det samme er Dansk Erhverv og ligeledes Ældre Sagen, siger han.

- Det virkeligt tragiske er, at regeringen slet ikke lader til at være klar over, hvad den har gang i, og blot forsøger at dysse sagen ned. I stedet fører den sig frem med kampen mod sort arbejde som omdrejningspunkt, men netop hjemmeserviceordningen og boligjob-ordningen var et uhyre effektivt alternativ til sort arbejde, som man nu afskaffer. Det er ikke alene et løftebrud, det er decideret tåbeligt, siger Hans Kristian Skibby.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109