23948sdkhjf

Tegningerne til nyt sundhedshus i Bogense på plads

Et nyt sundhedshus med plads til praktiserende læger og psykologer, en jordemor, den kommunale sygepleje, sundhedspleje og genoptræning tager form.
Region Syddanmark og Nordfyns Kommune har nemlig udpeget bygge- og ingeniørfirmaet Poul Rasmussen A/S som totaltrådgiver, og borgerne i Bogense får et moderne og lokalt sundhedstilbud i flotte rammer.

- Vi har valgt et projekt, der lever op til de visioner, vi fra regionens side har haft for sundhedshuset. Vi får et stærkt og nært sundhedstilbud, der i sin struktur tilgodeser borgernes behov, og som får husets mange funktioner til at spille sammen og dermed styrke samarbejdet mellem de kommunale og regionale tilbud, fortæller Bo Libergren (V), der er formand for Region Syddanmarks Sundhedssamordningsudvalg.

Flere borgere vil kunne behandles lokalt

Det nye sundhedshus bliver med sine 1.500 kvadratmeter etableret i en del af det tidligere plejecenter Solgården i Bogense, og det kommer til at koste cirka 11 millioner kroner at etablere. Nordfyns Kommunes borgmester ser frem til det nye sundhedshus i Bogense.

- Det har været vigtigt for os, at sætte borgeren i centrum ved at sikre et endnu bedre behandlingstilbud. Flere borgere vil kunne behandles lokalt og dermed undgå lang transport. At oplægget fra totalrådgiveren overholder den økonomiske ramme samtidig med, at borgerne får et godt tilbud er udtryk for flot arbejde og meget glædeligt, siger borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen (V).

Fokus på adgangsforhold

Oplægget fra Poul Rasmussen A/S lægger vægt på, at sundhedshuset skal være tilpasset ældre mennesker med dårlig mobilitet, og det glæder formand for Ældrerådet i Nordfyns Kommune Birgit Folden.

- Vi har haft stor fokus på gode adgangsforhold og generel tilgængelighed for alle til sundhedshusets aktiviteter. Det tilbud, vi er endt med, lever op til vores krav, og jeg synes, vi har fundet en god løsning.

Den holdning deles af formand for Handicaprådet Dorte Schmidt Brown.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med oplægget fra Poul Rasmussen A/S, der skaber et sundhedshus, der tager hensyn til borgernes forskellige behov, men som samtidig skaber en sundhedshus, der hænger sammen for dem, der skal arbejde der, siger hun.

Sundhedshuset i Bogense forventes at stå færdigt i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095