23948sdkhjf

Mere styr på praksissektoren

En ny rapport fra Rigsrevisionen bekræfter regionernes dagsorden: Der er brug for at få mere styr på udviklingen og aktiviteten hos de alment praktiserende læger og hos de øvrige sundhedspersoner i praksissektoren.
En ny beretning fra Rigsrevisionen om praksissektoren rejser en række kritikpunkter i forhold til de muligheder regionerne har for styring af udgifter og aktiviteter i praksissektoren i dag, skriver regioner.dk. Rigsrevisionen opfordrer Finansministeriet og Sundhedsministeriet til i samarbejde med regionerne at forbedre rammerne for området.

Rigsrevisionen peger blandt andet på, at der skal skabes bedre redskaber til styring, kontrol og opfølgning på aktivitet og udgifter i praksissektoren. Samtidig opfordrer Rigsrevisionen til at regionernes indsats i forhold til kontrol og opfølgning forbedres.

De praktiserende læger står for den største del af udgifterne på praksisområdet. Kritikken fra Rigsrevisionen kommer umiddelbart inden der skal laves en ny aftale med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om rammerne for deres arbejde, der skal gælde fra 2013.

Behov for kontrol med aktiviteten hos de praktiserende læger

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, bekræfter, at der fremover er behov for at have mere styr på almen praksis.

- Regionerne har de seneste år intensiveret deres kontrol med aktiviteten hos de praktiserende læger, men vi kan konstatere, at der er behov for at skærpe den yderligere. Det sætter regionerne sig nu sammen og finder en løsning på. Samtidig skal vi have de praktiserende læger til at forstå, at de i krisetider ikke kan køre friløb. Det er en bunden opgave for begge parter i de kommende forhandlinger at løse de problemer, som Rigsrevisionen har påpeget, siger Bent Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078