23948sdkhjf

Mindre mobberi på chefgangen

Andelen af ledere, der er blevet mobbet, er faldet markant, viser undersøgelse.
Mobning er stærkt på retur i mange virksomheder, og det gælder også på chefgangene. Det viser en ny undersøgelse, som Lederne har foretaget. Ifølge undersøgelsen er andelen af ledere, der er blevet mobbet af en lederkollega, faldet markant. I 2005 svarede hele 27 procent af lederne, at de havde været udsat for mobning af en eller flere andre ledere. I 2012 er andelen faldet til 16 procent.

Også når det gælder mobningen blandt medarbejderne, er der sket er markant fald. I 2005 svarede 44 procent af lederne, at de havde set eksempler på langvarig mobning blandt medarbejderne i deres egen afdeling. Denne andel er nu faldet til 23 procent.

- Det er en rigtig god nyhed, der viser, at virksomhedernes indsats mod mobning virker. Mobning er et destruktivt uvæsen, som invaliderer dem, det går ud over, og ødelægger de arbejdspladser, hvor det florerer. I en tid med økonomisk smalhals har virksomhederne ganske enkelt ikke råd til, at der foregår mobning, siger Ledernes arbejdsmiljøchef, Lars Andersen.

Undersøgelsen, der bygger på svar fra 1.873 ledere, offentliggøres i sin helhed i september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078