23948sdkhjf

Stor interesse for nyskabende sygehusbyggeri i Vejle

Ledende medarbejdere og eksperter inden for sygehusbyggeri og –drift fra Region Syddanmark mødtes forleden i en visionær og teknisk dialog med nogle af de tungeste private aktører i branchen.
Ti af de store private aktører inden for sygehusbyggeri i Danmark var forleden samlet for at tænke nye og epokegørende tanker. Region Syddanmark stod bag den utraditionelle invitation til aktørerne som optakt til byggeriet af den kommende psykiatriske afdeling i Vejle.

I 2016 skal Danmarks første psykiatriske sygehusbyggeri - bygget som et OffentligtPrivatPartnerskabs projekt (OPP) - gerne stå klar til indvielse i Vejle.

- Interessen for at være med i den visionære dialog om fremtidens sygehusbyggeri i et offentligt-privat partnerskab er stor. Og den bekræfter mig i, at vi i regionsrådet så rigtigt, da vi besluttede os for at undersøge, hvordan man kan bygge og drive den nye psykiatriske afdeling i Vejle i et offentligt-privat partnerskab, siger regionsrådsformand Carl Holst (V). Vi er bevidste om det ansvar, der ligger i at være pionerer på området, og det er vigtigt, at vi får de rigtige aktører på banen, siger han.

Første i Danmark

Som det første af sin slags i Danmark, arbejder Region Syddanmark på højtryk med at undersøge, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Vejle kan bygges i et offentligt-privat partnerskab. Og ledende medarbejdere og eksperter inden for sygehusbyggeri og –drift fra Region Syddanmark mødtes i en visionær og teknisk dialog med nogle af de tungeste private aktører i branchen.

Der blev bl.a. sat fokus på finansiering af projektet i anlægs- og driftsfasen, aftalens løbetid og vilkår for offentligt tilbagekøb, drifts-, service og forsyningsopgaver, konkrete risici og risikodeling mellem den offentlige og den private part samt prisfastsættelse af risici.

Erfaringer fra bl.a. Sverige og England viser, at der er både tid og penge at spare i et offentligt-privat partnerskab – til gavn for både brugere og borgere.

- Dialogmødet er et af vores initiativer til at klæde regionsrådet bedst muligt på til at træffe beslutning om OPP-projektet i det nye år. Og til at forberede aktørerne bedst muligt på at byde ind på projektet, siger anlægschef Torben Kyed Larsen, Region Syddanmark.

Næste politiske skridt i processen er, at regionsrådet i starten af 2013 præsenteres for en model, der viser, hvordan partnerskabet mellem regionen og de private aktører kan se ud samt et grundigt gennemarbejdet udbudsmateriale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099