23948sdkhjf

Dansk sundhedsindustri vinder frem på fjerne markeder

Eksporten af sundhedsrelaterede velfærdsløsninger fordoblet.
Danmarks eksport af sundhedsrelaterede velfærdsløsninger er fordoblet de seneste ti år. Ser man på de fjerne vækstmarkeder, er fremgangen helt ekstraordinær: Siden 2000 er eksporten til Brasilien, Rusland, Indien og Kina blevet 10-doblet fra 600 mio. kr. til 6,4 mia. kr. Det fremgår af en analyse, Dansk Industri offentliggør i forbindelse med Sundhedsindustriens Dag 2012.

- Den flotte fremgang på de fjerne markeder viser med al tydelighed, at sundhedsindustrien spiller en nøglerolle i dansk økonomi, når det handler om at skabe vækst og arbejdspladser, siger direktør Tine Roed, DI.

Taber markedsandele i Europa

Desværre er udviklingen ikke nær så positiv, når det gælder sundhedseksporten til vores nære markeder i Europa, hvor Danmark har tabt markedsandele siden 2000.

- Det er en stor udfordring at fastholde den danske styrkeposition, når Danmark mister markedsandele på et ellers hastigt voksende europæisk marked for sundhedsrelaterede velfærdsløsninger, siger direktør Tine Roed.

Det er især Danmarks markedsandele inden for lægemidler, der er under pres. Men også automatisering og teleløsninger inden for sundhedsområdet taber markedsandele til vores udenlandske konkurrenter.

- Det er vigtigt at se på, hvordan vores sundhedsvirksomheder får bedre vilkår for at afsætte nye produkter og teknologier herhjemme. Med et stærkt hjemmemarked får de et godt springbræt til at løfte eksporten og dermed beskæftigelsen herhjemme, siger direktør Tine Roed.

Samarbejde mellem sundhedspersonale og sundhedsindustrien

Tine Roed peger på, at vi bør fokusere langt mere på de positive effekter af samarbejdet mellem sundhedspersonale, som har den daglige kontakt med patienterne, og sundhedsindustrien, som kan udvikle de nye, bedre løsninger.

- Vores sundhedsvæsen skal have virksomhederne endnu tættere ind på livet, så eksempelvis sundhedspersonalet, som har den daglige kontakt med patienterne, sidder dør om dør med de virksomheder, som kan udvikle de nye løsninger. Det er i dét samspil, de gode ideer opstår, siger direktør Tine Roed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094