23948sdkhjf

Alment praktiserende læger bør ikke medicinbehandle unge med psykiske lidelser

Det er en børne- og ungdomspsykiatrisk speciallægeopgave at vurdere, om børn og unge under 18 år har behov for medikamentel behandling af psykisk lidelse, oplyser Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen har revideret vejledningen om medikamentel behandling af børn og unge med psykiske lidelser. Vejledningen slår fast, at behandling af børn og unge med antipsykotika, benzodiazepiner, stemningsstabiliserende lægemidler (lithium og antiepileptika) og melatonin er en specialistopgave og derfor ikke bør finde sted i almen praksis, med mindre det er aftalt med en speciallæge.

Det er en børne- og ungdomspsykiatrisk speciallægeopgave at vurdere, om børn og unge under 18 år har behov for medikamentel behandling af psykisk lidelse.

Hvis speciallægen vurderer, at der er behov for den medicinske behandling, skal speciallægen lægge en plan for behandlingen, herunder en plan for at monitorere effekten, komplikationer og bivirkninger.

Den praktiserende læge kan overtage den videre medikamentelle behandling, dvs. vedligeholdelsesbehandlingen, hvis det sker efter en konkret aftale og i samarbejde med speciallægen i børne- og ungdomspsykiatri.

I helt særlige og akutte tilfælde kan den alment praktiserende læge undtagelsesvis starte den medikamentelle behandling. Det skal dog kun ske efter aftale med en speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. Lægen skal samtidig henvise barnet eller den unge til vurdering af en speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078