23948sdkhjf

For mange unge vil være offentligt ansatte

Det er en hæmsko for landets økonomiske ve og vel, hvis den offentlige sektor støvsuger den private sektor for talent og arbejdskraft, mener Dansk Erhverv.
Næsten 6.000 flere har søgt ind på de videregående uddannelser i år, når man sammenligner med sidste år. Det er en stigning på 8 pct., og den udvikling er positiv. Men Dansk Erhverv ser et problem i, at stadig flere unge søger ind på de traditionelle velfærdsuddannelser som pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver. Alle disse tre uddannelser har således oplevet stigninger i ansøgertallet, der ligger over den samlede stigning.

Mange af ansøgerne til de videregående uddannelser har ikke fokus på det private arbejdsmarked.

- Det er en hæmsko for landets økonomiske ve og vel, hvis den offentlige sektor støvsuger den private sektor for talent og arbejdskraft, siger Morten Jarlbæk Pedersen.

- Mange af de unge har søgt ind dér, hvor jobsikkerheden traditionelt har været høj. De vil ikke risikere at stå uden for arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Det lyder snusfornuftigt for den enkelte. Men det er det ikke for Danmark, hvis den offentlige sektor skal tilpasse sig den generelle, økonomiske udvikling, vurderer Morten Jarlbæk Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062