23948sdkhjf

KKR Midtjylland peger på Silkeborg som tilsynskommune

Kommunerne i Region Midtjylland har peget på Silkeborg som den kommune, der fra november 2013 skal føre tilsyn med alle sociale døgntilbud til børn og voksne i Midtjylland.
Det blev besluttet forleden på et møde i Kommunekontaktrådet (KKR) i Midtjylland, og nu indstilles det til social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

- Overordnet set er kommunerne tilfredse med at et styrket tilsyn som Social- og integrationsministeren med et bredt flertal i folketinget stadig skal forankres i kommunerne. Det er derfor en vigtig opgave, Silkeborg Kommune påtager sig. Det har stor betydning for kommunerne, at tilsynet forsat føres professionelt og med indsigt i kommunernes hverdag. I KKR Midtjylland er der enighed om, at de krav kan Silkeborg Kommune leve op til, siger formand for KKR Midtjylland Anders G. Christensen.

En stor opgave

Borgmester Hanne Bæk Olsen, Silkeborg, understreger, at det er en stor opgave, kommunen nu har påtaget sig:

- Vi har gennem flere år samarbejdet med andre kommuner om tilsyn, og vi ved, hvor vigtigt det er både at have distance og et tæt samarbejde herom. Vi er glade for, at de andre midtjyske kommuner har vist os stor tillid og peget på os. Vi glæder os til samarbejdet og ser frem til at løse opgaven til gavn for kommunerne og ikke mindst brugerne af den brede vifte af tilbud der er på området, siger Hanne Bæk Olsen.

Ministeren vil i begyndelsen af 2013 godkende de fem tilsynskommuner. Herefter starter arbejdet med at få opgaven organiseret i et samarbejde mellem ministeriet, tilsynskommune og de øvrige kommuner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064