23948sdkhjf

Fremtidens seniorlandsby placeres i Farsø

Farsø bliver udgangspunktet for placeringen af en helt ny landsby for seniorer, der har lyst til at bo i fremtidens boliger, der indrettes med moderne teknologi og de nyeste faciliteter indenfor de eksisterende muligheder.
Seniorlandsbyen Farsø forventes placeret i nærheden af søen og Farsø sygehus, der åbner op for størst mulig hjælp til selvhjælp og bidrager til tryghed for den enkelte og fællesskab både mellem de enkelte beboere, men også i forhold til lokalsamfundet.

Ideen med projektet er at udvikle og afprøve et koncept for en udstyknings- og bebyggelsesmodel, hvor den enkelte selv råder over sin bolig og eventuelt det nærmest omgivende areal (have), medens et større areal udlægges til fælles område, og som samtidig falder godt og naturligt ind i et eksisterende bymiljø.

En stor lokal gruppe blandt Farsø's erhvervsliv og lokale ildsjæle har sammen med Vesthimmerlands kommune, OK fonden, Arkitektfirmaet BY og Bygning fra Nykøbing Mors, Søren Christensen, tidl. Rørbæk Centret arbejdet med projektet gennem flere år, og nu er styregruppen for projektet parat til at præsentere projektet for hele omverden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078