23948sdkhjf

Læger advarer om sikkerhedsbrist i psykiatri

Dansk Psykiatrisk Selskab advarer om, at øget pres på de psykiatriske afdelinger kan give voldelige episoder.
Det kommer ikke som en overraskelse for Dansk Psykiatrisk Selskab, at Arbejdstilsynet i en rapport om forholdene på Odense Universitetshospital konkluderer, at de ansatte på grund af tidspres bliver nødt til at slække på sikkerheden.

Rapporten kom godt tre måneder før, en psykisk syg mand fredag overfaldt en læge og to sygeplejersker med en kniv.

Og selv om formand i Dansk Psykiatrisk Selskab, Jeanett Bauer, ikke vil lave en kobling mellem rapporten og knivstikkeriet, advarer hun mod det øgede pres på personalet.

- Det som rapporten beskriver er ikke ukendte forhold for os. Vi har mange gange gjort opmærksom på, at der er et enormt stort pres på sengeafdelingerne, siger Jeanett Bauer.

Rapporten konkluderer blandt andet, at der er "risiko for, at medarbejderne udsættes for vold og trusler med fysiske skader til følge." Og Jeanett Bauer er helt enig i, at øget pres på medarbejderne kan give farlige situationer.

- Det er klart en sikkerhedsbrist, for hvis der ikke er tilstrækkelig med tid til at observere patienterne og gribe ind i god tid, så øger man risikoen for voldelige hændelser, og så bliver miljøet i afdelingen voldsommere.

Hos Dansk Sygeplejeråd er næstformand Dorte Steenberg rystet over, at ledelsen på den psykiatriske afdeling på Odense Universitetshospital ikke reagerede på den kritiske rapport fra Arbejdstilsynet.

- Rapporten er så kritisk over for forholdene, og der har været stor mulighed for at rette op på forholdene, så det er rystende og helt uacceptabelt, at der ikke er rettet op på det, siger Dorte Steenberg.

- Hvis jeg var ledelsen, så ville jeg have meget røde ører nu og skynde mig at få rettet op på forholdene.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11