23948sdkhjf

Forhandlinger mellem Region Hovedstaden og lægeforening brudt sammen

Region Hovedstaden finder nu selv læger til sundhedshuset i Helsingør.
Det lykkedes ikke at opnå enighed mellem Region Hovedstaden og de praktiserende læger i hovedstadsregionen om en lægevagtsfunktion i det kommende sundhedshus i Helsingør, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Det er naturligvis dybt beklageligt, at de praktiserende læger ikke vil være med til at samle funktionerne i sundhedshuset, sådan som det oprindelig var planlagt i Hospitals- og Psykiatriplan 2020. Men vi mener, regionen på alle måder har forsøgt at række hånden ud og finde en holdbar løsning - alligevel har lægerne takket nej til at hjælpe borgerne, udtaler Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden

Borgerne skal ringe 1813

De praktiserende læger i lægevagten ønsker ikke, efter eget udsagn, at blive lægefaglig backup på akutklinikken i sundhedshuset. Region Hovedstaden fastholder, at det slet ikke kommer på tale, for den lægefaglige backup til akutklinikken findes allerede via akutmodtagelsen på Hillerød Hospital.

Region Hovedstaden vil nu i stedet indtænke sine egne læger i huset i Nordøstsjælland, og borgerne skal henvende sig gennem 1813:

- Vi vil sørge for, at borgerne i Helsingørområdet vænner sig til at ringe 1813. På den måde bliver patienterne visiteret det rette sted hen. Dermed kan vi klare de små skader i huset, og sikre at andre kommer til akutmodtagelsen i Hillerød, hvis der er behov for det, siger Svend Hartling
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081