23948sdkhjf

Ny rapport om telemedicin og KOL-patienter

Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, KORA, har afdækket, hvordan sundhedsprofessionelle, pårørende og patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom bruger og tilegner sig forskellige teknologier.
Undersøgelsen bygger på et litteraturstudie samt på etnografiske studier af hjemmemonitoreringsløsninger på tre danske hospitaler, hvor også 12 patienter er inddraget og fulgt over en periode på fem måneder.

Nogle af de væsentligste konklusioner i rapporten Hjemmeteknologi til KOL-patienter er:

• Der sker en forandring af patientrollen, og hjemmepatienten bliver en diagnostisk aktør, som foretager og fortolker målinger.

• Potentialet for patientinddragelse er ikke fuldt indfriet alle steder, hvor særligt feedback og adgang til egne data kan styrkes.

• Hospitalernes valg af teknologi og organisering af forløbet støtter forskellige formål med hjemmemonitorering. Der er således tale om tre meget forskellige løsninger, som tilbydes af det enkelte hospital.

• Der opstår en gråzone mellem indlæggelse og udskrivelse, hvor den formelle ansvarsfordeling mellem sundhedsfagligt personale i for-skellige sektorer er uklar. Det involverede personale må i den specifikke situation selv afklare aftaler for samarbejde og forventninger til hinanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093