23948sdkhjf

Mænd holder på vandet

Det er blevet mere okay for mænd at søge hjælp mod utætheder
Det er blevet mere okay for mænd at søge hjælp, hvis de drypper (lider af inkontinens, red.) Det mærker fysioterapeuterne i Horsens Kommune.

"Det seneste år har vi mærket en stigende interesse fra mændene for at træne deres bækkenbundsmuskel, så de bedre kan holde på vandet. Måske rygtes det også blandt mændene, at de får en sidegevinst ved at træne: nemlig en flottere rejsning," siger Pernille Rønn Pedersen, der er fysioterapeut i Trænings- og Rehabiliteringsenheden i Horsens Kommune.

Hun tilføjer, at der fortsat er meget tabu omkring inkontinens både hos mænd og kvinder. Og især kvinderne er konstant på udkig efter et toilet og føler stor skam, hvis de ikke når at finde et i tide. Mændene derimod kan nemmere finde et sted at træde af på naturens vegne.

Uvidenhed

Også uvidenhed spiller ind, mener Pernille Rønn Pedersen:

"Mange tror, at inkontinens er aldersbestemt og noget, man bare skal leve med. Sandheden er, at det aldrig bliver for sent at gøre noget ved problemet, og at træning ca. 10 minutter dagligt kan rette op på meget," siger hun.

Træning

79-årige Jens Karl Laursen opnåede for et år siden gode resultater med at træne sin bækkenbundsmuskel. Sygdom tvang ham på et tidspunkt til at holde en pause, men nu skal han i gang igen med træningen:

"Det hæmmede mig i min hverdag, at jeg aldrig vidste, om jeg kunne holde på vandet. Så da en fysioterapeut opfordrede mig til at gøre noget ved problemet, slog jeg til og startede på et hold. Øvelserne hjalp mig, og derfor glæder jeg mig meget til at komme i gang igen," siger Jens Karl Laursen, der ikke selv opfatter inkontinens som et tabuemne. Han har blandt andet talt med en bekendt om problemet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064