23948sdkhjf

Sundhedsstyrelsen og Danske Erhvervsskoler styrker elevernes sundhed

Samarbejde sætter fokus på, hvordan landets erhvervsskoleelever kan få en sundere livsstil.
Eleverne på landets erhvervsskoler er langt mere usunde end deres jævnaldrende på de gymnasiale uddannelser. De drikker og ryger væsentligt mere samtidig med, at de motionerer mindre. Den usunde livsstil sætter sig helt konkrete spor i uddannelsen i form af et højere sygefravær og en lavere gennemførselsprocent, og kan på længere sigt føre til en øget risiko for kræft og tidlig død. Nu går Sundhedsstyrelsen og Danske Erhvervsskoler sammen for at forbedre sundheden på erhvervsskolerne.

Som en del af Kræftplan III har Sundhedsstyrelsen valgt i samarbejde med Danske Erhvervsskoler at sætte fokus på problemet, ikke mindst i form af konkrete forslag til, hvordan man kan forbedre elevernes sundhed og trivsel.

En særlig indsats

Netop ungdomsuddannelserne er centrale, hvis den sociale ulighed i sundhedsvæsenet skal mindskes, påpeger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- Hvis vi skal uligheden i sundhed til livs, må vi have særligt øje på de grupper, som lever mere usundt end flertallet. Og eleverne på erhvervsskoler sakker sammenlignet med mange af deres jævnaldrende bagud, når det kommer til sundhed. Så derfor har vi valgt at gøre en særlig indsats for at få dem til at ændre vaner, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Flere erhvervsskoler har allerede højnet sundheden, eksempelvis gennem mere motion og ved at tilbyde eleverne morgenmad hver dag. Disse skoler oplever, at eleverne har bedre trivsel, lavere fravær og en bedre indlæring. Nok så vigtigt er det, at eleverne er bedre i stand til at klare de ofte fysisk krævende job, de uddanner sig til.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125