23948sdkhjf

LA: Befri sygeplejerskerne fra overflødigt skrivebordsarbejde

Dokumentationskulturen i pleje- og omsorgssektoren har taget overhånd, og det irriterer ikke blot personalet og ødelægger deres arbejdsglæde, mener Liberal Alliances sundhedsordfører.
En ny undersøgelse af Dansk Sygeplejeråd og Megafon afslører, at sygeplejerskerne bruger mere tid på papirarbejde i dag end i 2008.

- Sygeplejerskerne skal hver dag udfylde en stak skemaer, hvoraf mange af dem er helt overflødige. Dokumentationskulturen i pleje- og omsorgssektoren har taget overhånd, og det irriterer ikke blot personalet og ødelægger deres arbejdsglæde - de ineffektive arbejdsgange koster også samfundet dyrt, siger Joachim B. Olsen.

Stort potentiale for effektiviseringer

Den liberale sundhedsordfører mener, at der er et stort potentiale for effektiviseringer i sundhedssektoren.

- Det er helt tydeligt, at der kan spares en masse ressourcer i sundhedssektoren, hvis arbejdsgangene var indrettet på en mere effektiv måde. Det er jo absurd, at sygeplejersker oplever at skulle registrere og dokumentere de samme oplysninger flere gange og steder, når sygeplejerskerne ikke har tid nok til at være sammen med patienterne, siger Joachim B. Olsen.

Han opfordrer regeringen og regionerne til hurtigst muligt at få sat et arbejde i gang, der skal skære overflødigt papirarbejde og bureaukrati væk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063