23948sdkhjf

Sådan virker partikelterapi mod kræft

Se her, hvordan behandling med partikelterapi er til gavn for særlige grupper af kræftpatienter.
Ekspertpanel har udpeget Skejby som bedste bud på et nyt behandlingscenter mod kræft med partikelterapi. Se her, hvordan behandlingsformen virker.

* Partikelterapi er en lovende behandlingsform, der især er relevant for kræftramte børn og voksne med kræft i særligt følsomme områder som hoved- og halsregionen.

* Sammenlignet med konventionel strålebehandling er der mindre risiko for skader på raskt væv og organer.

* Partikelterapi er højpræcisions-strålebehandling, der giver mulighed for at ramme kræftsvulsten med en større stråledosis, samtidig med at det raske væv får en mindre stråledosis.

* Det øger muligheden for at udrydde alle kræftceller med et minimum af skader på det raske væv, og det vil især være til gavn for en del børn med kræft.

* Danske kræftpatienter, som vurderes at have gavn af partikelterapi, kan i dag blive behandlet i udlandet. I 2011 blev 15 patienter sendt til udlandet, og i år forventes ca. 30 at have fået behandling med partikelterapi uden for landets grænser.

* De internationale eksperter vurderer, at op imod 1200-1800 patienter om året potentielt vil kunne få gavn af partikelterapi.

Kilde: Sundhedsmnisteriet

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125