23948sdkhjf

Handicapforskning i Danmark - hvorfor halter vi bagefter?

SFI og Nordisk Netværk for Handicapforskning inviterer til Gåhjemmøde.
I Danmark bliver der forsket betydeligt mindre i de sociale konsekvenser af at være handicappet end i Norge, Sverige og Storbritannien. Det skyldes, at der i Danmark er få egentlige forskningsmiljøer om de sociale aspekter af at leve som handicappet, som en SFI-rapport har vist. Samtidige er den eksisterende forskning spredt indenfor mange forskellige discipliner, og handicapforskere arbejder stort set helt uden kontakt til hinanden.

Det betyder, at selvom der bruges store summer på handicapområdet i dag, så mangler der overblik og viden om, hvordan pengene bruges bedst.

Hvilke konsekvenser får det? Hvad skal der til for at styrke handicapforskningen i Danmark? Og hvordan kan der skabes bedre forbindelse til praksis?

25. september kan man få et indblik i vores nabolandes handicapforskning, høre om den danske forskning og deltage i debatten om forskningens udfordringer. SFI og Nordisk Netværk for Handicapforskning inviterer til Gåhjemmøde hos SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Seniorforsker Steen Bengtsson, SFI, kommer med oplæg om handicapforskningen generelt, mens Tue Byskov Bøtkjær, Det Centrale Handicap-råd, fortæller om perspektiver for handicappedes vilkår i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078