23948sdkhjf

Forhindringsbane vinder innovationspris

Det kræver både hjerne og muskler at komme igennem Brain versus Muscles.
Hjerne mod muskler. Det er ideen bag en interaktiv forhindringsbane, hvor børn kan konkurrere mod hinanden - eller samarbejde om at komme hurtigst igennem. Enten ved at løse opgaver, hvor man kan komme let igennem ved at bruge hjernen - eller ved at bruge rå muskelkraft til mase sig igennem.

Den idé gav eleverne Simone Verona Henriksen Lund og Morten Cæsar Madsen fra Gymnasiet HTX Skjern førsteprisen på 2500 kr. for bedste idé ved innovationsdagen Business Development på AU-HIH i Herning. Ud over Simone og Morten bestod vindergruppen af tre elever fra HTX-gymnasierne i Viborg og Skive.

Brain versus Muscles

160 elever fra fire HTX-gymnasier, som fik til opgave at udvikle de bedste og mest innovative forslag til nye produkter til innovationsdagens opgavestiller, legeredskabs-fabrikanten Ledon A/S i Arnum ved Gram.

- Vores udgangspunkt var, at mange børn sidder og spiller computer og bevæger sig for lidt. Vi havde så en stor brainstorm, hvor vi alle sammen skrev en masse ideer ned. De mange ideer udviklede vi så til den endelige idé med titlen Brain versus Muscles, der endte med at give vores gruppe førsteprisen, fortæller Simone og Morten, der er fra Skjern og Bølling.

Holder møde på mandag

Simone Donbæk arbejder med marketing og produktudvikling i Ledon A/S. Hun er tredje generation i den familieejede virksomhed – og hun udtrykker stor begejstring for forhindringsbanen Brain versus Muscles.

- Det er ikke noget vi har i vores produkter, men jeg er ret sikker på, at det er noget vi får. Det har været en øjenåbner for os at være opgavestiller og sponsor ved innovationsdagen. Vi har ikke et øjeblik fortrudt, at vi gik med. Mange af ideerne kan vi umiddelbart indbygge i legeredskaber, vi allerede har.

Desuden er jeg er overbevist om, at vi kommer til at bygge videre på konceptet og ideerne i vinderprojektet Brain versus Muscles. Allerede på mandag tager vi det op på et møde. For det passer rigtig godt ind i vores idé om legeredskaber, der udvikler børnenes fysik, sprog og sociale færdigheder, siger Simone Donbæk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094